Isfiskeri på Sørup og Navn sø
Super isfiskeri på Sjørup og Navn Sø
13-årige Jonas Laigaard med aborre på 900 og 1600 fra Sjørup Sø.
Birthe Andreasen med storaborre på 1610 gr. Mikkel Hald med stor aborre
"Kuglefisk" fanget på en
ABU lurette pirk fra isen på Navn sø
Trend Ã… Lystfiskeriforening har "altid" haft en lille, men meget aktiv juniorafdeling. Programmet for 2006 rummer over 30 fisketure til nær og fjern, hvor der fiskes efter en lang række forskellige fiskearter med endnu flere metoder! Det kan du læse meget mere om på www.trendaa.dk.

I vinterhalvåret er der lagt 14-15 klubaftener og fluebindingsmøder oven i "praktikken". Her laver de unge "Den danske isfiskestang", støber den vidunderlige (og for længst udgåede) Abu Lurette i 12 gr, binder "is-karameller" på små tre- og enkeltkroge og laver sikkerheds-brodder af to file-håndtag, et par tagpladeskruer og en gummisnor.

- Så vi er bare klar, når isen omsider kan bære. Og som juniorleder opnår jeg årets højeste status - nok især fordi jeg ejer to stk. isbor! Vore hjemmevande er en håndfuld søer i Himmerland - samt Glenstrup Sø mfl. når isen er tyk nok.
Denne usædvanligt lange vinter havde vi (som vi plejer) programsat en isfisketur den første weekend i februar - og gennemførte den på 15-18 cm. kerneis. Fem velpolstrede gutter og et par juniorledere oplevede en mirakuløs dag med over 200 af de sortstribede på isen. Den største på godt kiloet.

Flere ture blev derpå arrangeret spontant via vor mailkæde og et par weekender senere oplevede vi en særlig, herlig dag, hvor Mikkel Hald fangede en flot aborre på kiloet og Jonas Laigaard brillerede med to imponerende fisk på først 900 gram og derpå - vild jubel - en kapitalfisk på ligeud 1600 gram. Ny pr til den håbefulde 13-årige og ny rekord i juniorafdelingen. Samme forjættede dag fik flere af de øvrige gutter fisk over pundet og både Navnsø og Sjørup Sø har givet flere fisk over kiloet på blot en håndfuld ture.

Orla Bertram-Nielsen